På turnè i Norges land – del 2

Galleri

Vi reiste videre nordover til Tangen skole hvor vi fikk fantastisk lunsj og 3. klasse hadde laget kake til kaffen. Middag var dette vil nå jeg si. Turen derfra gikk til Lillehammer og Smedstad ungdomsskole som sykler til sin skolehage. Det er en liten fergeplass ved Lågen, Sundgaarden, som Lillehammer kommune leier ut. Der har elevene vært med på å restaurere gamle bygninger og etablert utekjøkken/skolehage og museum. I dag er det lærere og elever som drifter stedet.

Siden vi nå var i Lillehammer og ikke langt fra Øyer måtte vi innom tidligere lærer på Sundgaarden, Helge Grønlie, som inviterte på middag, langt oppe i fjellet, «der ingen kunne tru at nokon kunne bu» !! De kjøpte en gammel husmannsplass som heter Nordhågen, av arvinger, som ikke så mulighetene til plassen. Som de sa noen år etter de solgte og så plassen igjen «vi så det bare ikke!».

Vi kjørte tilbake til Lillehammer og overnattet på vandrehjemmet. Dagen etter vendte vi nesen mot sør og Sander skole, Sør odal. De hadde en fantastisk flott stjernehage og alle klassetrinn brukte den i undervisning. De forkultiverer, planter ut og høster grødene. De arrangerte også et stort marked hvor de solgte hva de foredlet og hadde plantesalg.

Lunsjen på hjemveien tok vi på Ullernlåven Antikk & Shabby Chic. Et kjempekoselig møtested for de som er glad i nostalgi og møbler med sjel. I Grisehuskafeèn får du serveret hjemmelaget ertesuppe og rømmevafler med syltetøy.

Alt i alt en fantastisk skolehageturnè med mange flotte opplevelser. NYT GALLERIET, bildene, fra resten av reisen! Studiet er å anbefale!!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

One response »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s