75 år med frukt og bær

Galleri

Askim frukt og bærpresseri ble etablert sommeren 1935 av blant andre Herredsgartner, Fylkesgartner og Bondekvinnelag etter en direkte oppfordring fra professor Misvær fra Norges landbrukshøyskolen.

Professorens foredrag om «flytende frukt» skapte stor interesse hos hageeiere og fruktdyrkere når han med stort engasjement snakket  om et stort parti epler som var blitt til 227 flasker flytende frukt, og om landbrukshøyskolens eget fruktpresseri som var overlesset med ordre.

Butikken på Askim frukt og bærpresseri viser ikke lenger bare produkter av frukt og bær men også rapsolje. De har også mange produkter i fra nærmiljø, såkalte lokale produkter, både økologiske og konvensjonelle. Alt fra honning, mel, drops osv. i tillegg til sine egne produkter. Å ta turen dit er en fornøyelse. Elsker drivhuset. Det skulle jeg selv gjerne hatt i min hage! Man får også et innblikk i det 75 årene i bærpressens historie, noe som i seg selv er verdt et besøk. Dengang skjedde alt uten maskiner. Nå er teknologien mer moderne. Oppskriftene, derimot, er av god, gammel årgang.

Nytt billedgalleriet fra bærpresseriets butikk på innsiden!!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

 

http://www.afb.no/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s