«Søndag» på Helleviktangen

Standard

– på en torsdag

Går det ann? Jo da, når man er statist!  Torsdag ankom jeg Nesodden i stålende vær. Når jeg kjørte inn forann Helleviktangen kulturhus var opptaket med TV2  og innehaveren av Helleviktangen kulturhus, Bente Westergaard, allerede i gang.  

 

Bente Westergard og Charlotte  Mohn fra  «Jentene på tur», lå på kne for å høste Skvallerkål til retten «Pasta med ugress» som skulle lages til «søndagens» gjester. Den står nå i disse dager på menyen dersom du kunne tenke deg å besøke kulturhusets Søndagskafè. Lørdager er det ikke kafè, fordi den dagen er reservert til fester.

                

I løpet av sommeren er det i hovedsak bryllupsfester på Helleviktangen og det skjer at brudepar og gjester ankommer stedet med båt. Man kan også leie Helleviktangen til konfirmasjon, dåp og minnestuder. Bursdagsfester også. De har en fantastisk selskapsmeny. Hva med å holde et møte der eller et seminar?  Helleviktangen satser på økolgisk mat av høy kvalitet, 90% av råvarene er økologiske.

                              

Det blir også arrangert kunstutstillinger på stedet. Konserter og fortellerstunder med mer. Kultursenteret driver også catering, så sant de har tid, da det kan være hektisk til tider. Hva med et kokkekurs foredrag i temaet Økologisk nytelse og kokekunst?

      

Bente Westergaard, som i dag driver Helleviktangen, dannet firma Grønn Gourmet i 1998.

Hun har holdt kokekurs helt fra 70-tallet, da hun startet med biodynamisk mat på Spisestedet i Hjelmsgate. Siden da har hun lært opp nye generasjoner av matentusiaster til å smake og glede seg over oppdagelsen av nye retter. 

   

Å tro meg, maten vi fikk servert som statist var kjempe god! Energisalat eller Pasta med ugress stod på menyen. Vi fikk velge mellom Vibekes ostekake med tinnved, rabarbrakake, daddelkake med mørk sjokolade og chili, eller Helleviks gulrotkake. Selv valgte jeg Energisalat og hyllebærsaft, og Rabarbrakake. Får rent vann i munn når jeg sitter her å minnes smaken av kaken. Det blir nok til at jeg tar en tur dit igjen!! Garantert!! Denne gang får å prøve Pasta med ugress og ostekaken!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s